Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

DEPOZITAREA SI UTILIZAREA APARATULUI AUDITIV A BATERIILOR SI ACUMULATORILOR

DEPOZITAREA SI UTILIZAREA APARATULUI AUDITIV A BATERIILOR SI ACUMULATORILOR

05.08.2013

1. Depozitarea si utilizarea bateriilor si acumulatorilor
         Va rugam sa nu stocati bateriile zinc aer in frigider! Temperatura optima pentru stocarea unei baterii este cuprinsa intre 10 si 30C ,intr-un loc uscat, in ambalajul original. Va rugam sa nu expuneti bateriile la temperaturi mai mari de 50C (de exemplu, intr-o masina inchisa, la soare). Nu indoiti ambalajul intrucat acest lucru deterioreaza sigiliul.

2. Activarea
         Bateriile zinc aer nu sunt reincarcabile si sunt alimentate cu oxigen din aer. Folia de protectie pastreaza celula inchisa ermetic. Odata ce ati indepartat folia de protectie, oxigenul poate intra si celula este activata. De aceea, nu trebuie sa indepartati folia de protectie pтna cтnd veti avea nevoie de baterii. Folia lunga de protectie a bateriilor va permite sa introduceti bateria confortabil. Dupa indepartarea foliei, ar trebui sa asteptati zece secunde inainte de inchiderea compartimentului pentru baterie.

3. Contactul cu pielea sau metalul
         Va rugam sa evitati contactul unei baterii activate cu obiecte metalice, deoarece acest lucru ar putea face ca acestea sa se scurga sau scurt-circuiteze. Celulele sunt, de asemenea, sensibile la grasimea naturala a pielii de pe mтini si acest lucru poate impiedica fluxul de curent. Prin urmare, va sfatuim sa prindeti bateria numai de tab-ul lung "tab-ul de confort". Solutia cea mai eleganta si practica este puterea magnetica pentru inserarea bateriei confortabil si in siguranta si indepartarea foliei de protectie.

4. Reciclarea si eliminarea
         Un acumulator folosit pentru proteza auditiva nu trebuie sa ramтna in aparatul auditiv mai mult decтt este necesar. Va rugam sa sprijiniti eforturile noastre de a proteja mediul si sa nu aruncati o baterie utilizata in gunoiul menajer. Va rugam sa o aruncati intr-un mod ecologic responsabil - de exemplu, prin depunerea lui in containerul de reciclare, la ORL-ist sau la supermarket. Ca toate bateriile, acumulatorii auditivi nu aruncati in foc.

5. Intretinerea aparatelor auditive
         Pentru cele mai bune performante, un aparat auditiv trebuie sa fie pastrat curat. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa il curatati in fiecare zi cu o cтrpa moale, uscata. Important: nu folositi detergenti sau apa. Lasa aparatul peste noapte intr-un lichid special de curatare. Puteti obtine produse de ingrijire corecte de la ORL-istul dvs.

6. Contactul cu apa
         Umiditatea poate deteriora componentele aparatului auditiv. Asigurati-va ca il scoateti inainte de dus, baie sau inot si nu lasati in baie. Scoaterea bateriei peste noapte si lasarea compartimentul de baterii deschis va permite umezelii sa patrunda in aparat.

7. Produsele cosmetice
         Lucrurile care au grija de tine si te fac sa arati frumos poate avea efectul opus, din pacate, cu ajutorul auzul! Produse de ingrijire a corpului, cum ar fi make-up sau spray-uri pot bloca microfonul sau controlul volumului. Prin urmare, este mai bine sa scoateti aparatul auditiv inainte de a utiliza astfel de produse.

8. Vizita la medic/fizioterapeut
         In cazul in care urmati un tratament cu ultrasunete medical sau cu raze X (inclusiv tomografie computerizata), nu uitati sa scoateti aparatul auditiv. Acest lucru este valabil si pentru o vizita la fizioterapeut.

9. Depozitarea
         Daca nu folositi aparatul auditiv, este recomadabil sa il pastrati in setul de uscare. Intotdeauna transportati-l in punga sa. Opriti-l pentru a proteja bateria. Daca nu il utilizati o perioada mai lunga, scoateti bateriile, astfel incтt acestea sa nu fie sa nu se goleasca si sa se scurga in aparat. Va rugam sa retineti, totusi, ca bateriile deja activate, ale caror folii de protectie au fost indepartate, se vor scurge mai repede. Din pacate, reatasarea foliei protectoare va avea nici un efect.
         Nu transportati niciodata bateriile auditive in geanta, portofel sau in contact cu obiecte metalice, cum ar fi chei sau monede, intrucat bateria se poate scurt-circuita.

10. Reparatia
         Va rugam sa nu incercati sa reparati singur aparatul auditiv. Electronica si micromecanica sunt foarte sensibile si pot fi rapid deteriorate daca sunt manipulate incorect.

11. Copiii si animalele de companie
         Pastrati intotdeauna aparatul auditiv si bateriile departe de indemana copiilor, pentru a nu fii inghitite sau deteriorate. In cazul in care apare un astfel de accident, cereti imediat ajutor medical de urgenta.
         Opriti aparatul ori de cтte ori il scoateti - in caz contrar acesta va emite un ton foarte acut, care poate irita un cтine.
Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551.